Νάντια Βαλαβάνη επί προσωπικού στην Ολομέλεια της Βουλής: "Αυτό που γίνεται είναι δολοφονία χαρακτήρα" (23.7.2015)

Nάντια Βαλαβάνη επί προσωπικού στην Ολομέλεια της Βουλής (23.7.2015)




ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο επί προσωπικού.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Η κυρία Βαλαβάνη έχει τον λόγο για ένα δίλεπτο.
ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Δεν χρειάζομαι ένα δίλεπτο, γιατί δεν θεωρώ ότι είναι θέμα αριθμού λέξεων ή αριθμού λεπτών όταν γίνεται αυτό που οι αγγλοσάξονες λένε «character assassination», αυτό που οι Γερμανοί λένε «rufmord», δηλαδή δολοφονία χαρακτήρα. Και ξέρετε, υπάρχουν άνθρωποι που είναι επαγγελματίες και κάνουν αυτό ακριβώς. Είναι η ειδικότητά τους, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που ό,τι και να κάνεις, ακόμα και αν μετά από δέκα χρόνια πλήρως, εν πάση περιπτώσει, δικαιωθείς, ουσιαστικά το στίγμα θα έχει μείνει. Αυτός είναι και ο στόχος όλης αυτής της υπόθεσης.
Δεν έχω να πω συγγνώμη, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα που να χρειάζεται συγγνώμη. Αν κάποιος χρειάζεται να του ειπωθεί συγγνώμη και πριν από όλα από τον προηγούμενο ομιλητή στο Βήμα, είμαι εγώ. Και περιμένω να ακούσω αυτή τη συγγνώμη και από τον κύριο Αυγενάκη ο οποίος φορούσε πανταλόνια υποτίθεται. Έτσι νόμιζα μέχρι τώρα.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
 
Νάντια Βαλαβάνη επί προσωπικού στην Ολομέλεια της Βουλής: "Αυτό που γίνεται είναι δολοφονία χαρακτήρα" (23.7.2015) Νάντια Βαλαβάνη επί προσωπικού στην Ολομέλεια της Βουλής: "Αυτό που γίνεται είναι δολοφονία χαρακτήρα" (23.7.2015) Reviewed by Νάντια Βαλαβάνη on 11:15:00 π.μ. Rating: 5